La Mota Festival

La Mota Festival va ser el festival de reggae que vam organitzar des del Cubell des de l’any 2004 al 2009 el qual va arribar a ser una referència de la música reggae a Catalunya. Al festival hi van actuar llegendes de la música jamaicana com Alton Ellis, Max Romeo, Ken Boothe o Michael Rose. I altres artistes de la talla de Tiken Jah Fakoly, Dr. Ring Ding, Lyricson o Morodo, entre d’altres. A continuació us deixem amb els cartells de totes les edicions de La Mota Festival i la petita història del festival.

Història de La Mota Festival

L’agost del 2004, les associacions de joves El Cubell de Cubelles i Endimari de Vilanova i la Geltrú van unir els seus esforços per realitzar un festival de música, La Mota Festival. La celebració de l’esdeveniment es va dur a terme a la  localitat de Cubelles.

En la primera edició del festival es van organitzar dos ambients: l’ambient reggae, a la terrassa de La Mota i l’ambient de hip hop i música electrònica, a l’interior de la sala. L’any 2004 presentava un cartell amb artistes nacionals i internacionals d’àmbit estatal com Hermano L (Mallorca), Yuma (Guiena), Lirical D Mirical (Jamaica), Ben Jamin (UK) o Ranking Soldiers (Barcelona). Es va aconseguir combinar satisfactòriament una bona oferta musical amb un entorn i un recinte de gran qualitat. En aquesta primera edició, va haver-hi una gran afluència de públic i es van vendre unes 1000 entrades.

Després de l’èxit, l’any següent es va fer una aposta molt més forta, aquest cop centrant-se només en la música d’arrel jamaicana. A l’edició del 2005, Morodo (Madrid) i Dr. Ring Ding (Alemanya), van ser els artistes a destacar. Morodo, màxim exponent del reggae espanyol. Dr. Ring Ding, una dels artistes reggae més respectats dins l’escena europea, pels seus shows en directe i per la seva dilatada carrera. La resposta va ser massiva, es van esgotar totes les entrades i es van reunir més de 2000 persones, trencant totes les previsions. L’èxit assolit va sobrepasar totes les expectatives.

Per a l’any 2006, l’entitat Endimari va decidir traslladar els seus esforços a la seva localitat, Vilanova i la Geltrú, per tal d’organitzar el seu propi festival reggae. D’aquesta manera, l’Associació de Joves El Cubell es va convertir en l’única entitat responsable de l’organització del festival.

Les edicions del 2006 i 2007 representen el creixement artístic del festival amb l’arribada d’artistes jamaicans de primer nivell. Dues llegendes vives de la música van actuar a La Mota Festival. L’any 2006 Alton Ellis, rei del rocksteady. L’any 2007, Max Romeo, un dels artistes més rellevants de la història del reggae i un dels vocalistes més respectats de la música jamaicana.

L’any 2008 representa la consolidació del festival en la seva cinquena edició amb un cartell de luxe amb la presència de dos dels artistes més importants de la història del reggae com a principal reclam: Ken Boothe i Michael Rose. En aquesta ocasió, la principal novetat va ser el canvi d’ubicació del festival que va passar de la sala La Mota a la zona esportiva de Cubelles.

Finalment, l’any 2009, La Mota Festival, l’aventura entre amics englobats dins l’Associació de Joves El Cubell, va arribar a la seva fi en la seva sisena edició i en el seu punt àlgid. Ho va fer amb la satisfacció per part de l’organització de veure la gran resposta que van rebre per part del públic i amb el somni complert de veure l’artista més gran del reggae Africà sobre el seu escenari: Tiken Jah Fakoly. Sens dubte, la millor manera d’acomiadar el festival.

En les darreres edicions l’afluència de públic es va consolidar amb un total de 1000 persones en cada edició. D’aquesta manera, després del buit deixat pel festival U-Zona Reggae, La Mota Festival es va convertir en una referència de la música jamaicana a Catalunya, amb d’altres festivals com el Reggus a Reus, el Finos Reggae a Bellpuig, el Nowa Reggae a Vilanova i la Geltrú, La Granja Fristail al Morell o el Rude Cat a Girona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s