La cultura torna al carrer aquest dissabte amb el Cerkabirra’15

Cubelles viurà la novena edició del Cerkabirra aquest proper dissabte, 30 de maig, novament amb l’esperit de fer participar tothom d’una festa basada en l’art, la cultura i la cervesa. Un cop consolidat el recinte de la plaça del Mercat com a epicentre del Cerkabirra, aquest any l’Associació de Joves El Cubell fa un nou pas endavant i recupera el Concurs de Paelles que s’havia celebrat al municipi durant la dècada dels noranta. El certamen es celebrarà durant el matí-migdia per a què a l’hora de dinar els grups d’amics i familiars puguin compartir taula plegats dins el mateix espai del Cerkabirra en un ambient acollidor i festiu.

La festa arrencarà de bon matí, al voltant de dos quarts d’onze, amb l’obertura dels espais del Cerkanalla. Els més menuts podran participar als diversos tallers, organitzats tant pel Cubell com per la col•laboració desinteressada de diverses entitats de la vila, que contribueixen a engrandir la festa. La majoria de les activitats seran gratuïtes i s’alternaran amb l’actuació d’un contacontes i del gegantó Llúpol Quintet.

En paral•lel, els adults podran gaudir de la IV Fira de Cerveses Artesanes, on participaran sis elaboradors arribats d’arreu de Catalunya. L’organització aposta per mantenir aquesta fira en petit format per tal de fomentar el producte de cadascun dels participants, que explicaran a tothom qui ho desitgi quines són les singularitats de les diferents cerveses, elaborades de forma molt distant a les grans produccions industrials.

També durant els actes del matí es celebrarà el concert Vermut, que enguany comptarà amb els vilanovins Línia Maginot. La seva actuació precedirà el tast del jurat dels plats del Concurs de Paelles. Per a aquest certamen –organitzat sense ànim de competició, més enllà de guardonar simbòlicament la paella amb més bon gust i presentació- hi ha prevista la participació màxima de 25 grups –amb inscripció prèvia-. Cada equip haurà de dur tots els ingredients i estris per cuinar a la plaça, mentre les taules, cadires, plats i coberts els aportarà El Cubell, l’Associació d’Hostaleria i Comerç, i Penedès Marítim.

10289852_550127358439002_7920082921297447174_n

Toc d’humor, circ, festa i futbol

A la tarda la gresca anirà en augment amb la celebració del concurs de Beure en Porró, on es premiarà el millor bevedor a Sant Hilari i el millor concursant en originalitat, sàtira i diversió. El concurs estarà amenitzat per Pau Saura i les condicions per participar es poden consultar a http://www.cerkabirra.com. Posteriorment, al mateix recinte s’oferiran espectacles de circ amb La Troupe Morocco, que donaran pas a l’inici del correbars pels carrers més cèntrics de Cubelles, amenitzat amb la música de les txarangues This Tracció, Zebrass Marching Band i La Gresca, i l’animació de The Bestial Circus Band i el gegantó Llúpol.

El recorregut inundarà Cubelles de gresca i bon ambient i retornarà a la plaça del Mercat, on es projectarà la final de la Copa del Rei de futbol entre el FC Barcelona i l’Athletic de Madrid en una pantalla gegant i a ritme de la percussió de Drum Beat. Un cop finalitzi el futbol, la festa es traslladarà dalt de l’escenari amb els concerts de Rumba al Bar, Sidral Bass Band i els dj’s Eluaca & Grif, que allargaran el Cerkabirra fins la matinada.

401797_382140105237729_816203588_n

Que no falti l’alegria, ni tampoc el civisme

Des de l’organització, un any més es vol potenciar la seguretat i el civisme del Cerkabirra. Si l’any passat es va elaborar un Pla d’Autoprotecció, es va reforçar el desplegament d’orinaris durant el recorregut i també es van incrementar els recursos per assistència mèdica en cas d’urgència, enguany s’instal•laran més cabines de WC als carrers i es millorarà la gestió de la neteja dels carrers en col•laboració amb la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cubelles. Al mateix temps, per tal de reduir el nombre de residus, les begudes del recinte del Cerkabirra es serviran en gots reutilitzables.

Spot col•laboratiu Cerkabirra 2015. Fes-tel teu:

Web del Cerkabirra: http://www.cerkabirra.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s